Vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, într-o postare pe o rețea de socializare a enumerat reușitele care le-a avut Andrei Năstase și echipa sa pe problema cinematografului „Gaudeamus”, transmite CURENTUL.
Alexandru Slusari a menționat că primul lucru – au fost sistate lucrările de demolare.
„1. Am reușit să obținem dispoziția viceprimarului interimar privind sistarea lucrărilor de demolare. Trebuie să recunosc că acest lucru s-a produs mai târziu decât ne-am fi dorit. Vineri clădirea era încă întreagă.
2. Am stopat, de-facto, lucrările de desființare a cinematografului. Am avut o discuție dură cu reprezentanții mafiei imobiliare, fără altercații, reușind să ne plasăm într-un cadru legal și civilizat. În același timp, am asistat la tentativa unei provocări din partea socialiștilor, care au recurs la altercații repulsive cu un paznic de la șantier. Compartimentul bădărănesc și absolut inutil al unui consilier municipal socialist l-a văzut toată țara.
Cei care au avut la dispoziția sa toate pârghiile de a contesta autorizația de demolare încă în 2016, mai apoi în 2018, sau să solicite includerea clădirii în Registru monumentelor istorice, au venit astăzi pentru discreditarea lui Andrei Năstase prin asocierea acestuia cu acțiuni violente provocate de 2 consilieri și un provocator”, scrie Alexandru Slusari.
De asemenea, Platforma „DA” a solicitat ca mâine Primăria să prezinte nota informativă cap-coadă despre istoria cinematografului.
„Am solicitat, ca mâine primăria să ne prezinte nota informativă cap-coadă despre istoria contemporană a cinematografului, începând cu anul 2004. Vrem să știm în ce condiții statul a cedat cinematograful Gaudeamus. În paralel, în zilele următoare va fi convocată ședința unui grup de lucru cu participarea primăriei, activiștilor civici și cu proprietarul clădirii și terenului. Vom încerca să identificăm soluții.
Vă reamintesc că terenul a fost privatizat cu aproximativ 552 mii lei (valoarea unui automobil de confort mediu). Codul zonal existent C 3 nu-i permite proprietarului să construiască aici un bloc locativ supraetajat. Schimbarea codurilor zonale n-a avut loc și noi vom face tot posibilul ca așa ceva să nu se întâmple”, a mai scris Slusari.
Totodată, vicepreședintele Platformei „DA” a informat că astăzi, Andrei Năstase a solicitat de la primărie ca la următoarea ședință a Consiliului Municipal din 14 iunie să fie excluse din ordinea de zi toate chestiunile cu privire la schimbarea planurilor urbanistice zonale.
„Noul Primar General intenționează personal să analizeze fiecare caz în parte.
Cu aceeași solicitare, Dl. Năstase se va adresa către toți consilierii municipali.
Mai pe scurt, lucrurile se schimbă fundamental”, a punctat Alexandru Slusari.
Cristina Parfeni