[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandru Slusari, despre exportul de grâu: Riscăm să avem deficit de grâu
14 Aprilie

Deputatul și șeful fracțiunii Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, face un apel către Guvern să prelungească interdicțiile la exportul grâului din rezervele de stat, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Alexandru Slusari a menționat că, dacă în următoarea perioadă va fi exportat grâul, țara va avea deficit de grâu.

„În perioada 15-21 martie au fost transportate din rezerva de stat 14 mii tone de grâu de către o companie din grupul Trans-Oil la portul Giurgiulești. La 29 martie, alte 3 mii tone au fost transportate, dar nu e clar dacă din rezerva de stat. În noaptea de 29 martie dimineața zilei de 30 aprilie, barca „Ivanka” a încercat să intre în portul Giurgiulești, dar nu a fost admisă. Pe 30 martie a apărut interdicția la exportul grâului. Am analizat cifrele SIS, care corespund cu ale mele. Doar un agricultor a spus că are grâu în stoc. Stocuri de grâu dacă sunt, ele sunt concentrate la companiile specializate în export”, a declarat Slusari.

El a spus că MADRM și alte exponenți ai guvernării nu au prezentat cifrele rezervei de stat. Guvernul a interzis ca până la 12 aprilie grâul să fie exportat.

„La 12 aprilie interdicțiile au expirat, altele nu au fost introduce”, a adăugat Slusari.

Potrivit politicianului, dintre toate instituțiile doar SIS se bate pentru securitatea alimentară a R. Moldova. „La moment situația este sub control, dar contează aspectul legal. Dacă azi Guvernul nu prelungește restricțiile, riscăm ca în scurt timp să înceapă procesul de scoatere a grâului din țară”, a spus Alexandru Slusari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților