[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandru Pînzari: „Noi nu vom fi atrași în jocurile politice, indiferent de speculațiile apărute”
1 August

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, a făcut o generalizare a activității poliției în timpul protestului din 30 iulie, anul curent, transmite CURENTUL.

Șeful IGP a menționat că, în pofida speculațiilor, poliția nu face jocurile politice ale nimănui.

„Poliția și-a făcut datoria și a asigurat ordinea publică. Credem că misiunea noastră s-a făcut cu succes. Mulțumesc polițiștilor și cetățenilor care au dat dovadă de comportament adecvat în timpul protestului.

Noi nu vom fi atrași în jocurile politice, indiferent de speculațiile apărute. Sunt regretabile acuzațiile manipulatorii potrivit cărora poliția ar fi fost implicată în jocurile politice.

Poliția s-a implicat activ în procesul de deviere a protestului și a dezinformării înainte de desfășurarea acestuia. Avem depistate mai multe interceptări și materiale audio unde se discută activ de către unii membri ai Partidului Nostru pentru a face provocări. A doua zi, am descifrat din discuții că pe 30 iulie unii din indivizi au amplasat boxe cu scutece și pliante denigratoare pe bulevard. Poliția întreprinde acțiunile necesare pentru a identifica acești indivizi.

Este regretabil că la 31 iulie, liderul PPDA, Andrei Năstase, a acuzat poliția că participă la aceste acțiuni.

Transmit un mesaj către cetățeni: Oricât de greu nu ne va fi, nu vom fi implicați în jocurile politice”, a spus Alexandru Pînzari.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților