[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandru Jizdan: Începând cu ziua de astăzi este valabilă suspendarea din funcția de ministru
5 Ianuarie

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a anunțat oficial, acum câteva minute, că candidează la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, în circumscripția uninominală nr. 34, Anenii Noi și începând cu ziua de astăzi este valabilă degrevarea sa de la atribuţiile de serviciu și suspendarea din funcția de ministru, pe durata campaniei electorale, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alexandru Jizdan a scris că, această decizie a fost motivată în primul rând de oamenii raionului Anenii Noi, de baștina sa Geamăna, acolo unde s-a născut și a copilărit.

„Acum câțiva ani, în cadrul unui eveniment am avut o discuție cu o persoană din străinătate, era un dialog despre situația politică din țara noastră. Aveam lângă mine pe cineva din colegii mei și am spus că noi nu e implicăm în politică și că stăm la distanță de ea, după care a urmat o replică pe care nu am să o uit. „Nu este corect să faceți asta, cum să nu vă implicați? Este necesar să interveniți dacă vă doriți binele țării, altfel o vor face alții în locul vostru și s-ar putea să nu vă placă rezultatul.” Timp de aproape 3 ani am reușit împreună cu echipa MAI să realizăm obiective importante, iar în toată această perioadă am spus colegilor să-și concentreze eforturile pentru a ajuta oamenii, pentru a le oferi siguranță, indiferent de culorile politice. Rămâne valabilă și astăzi această formulă, mai ales pentru colegii care poartă epoleți. Eu însă ocupând o funcția de ministru, nu pot să nu mă implic alături de colegii din Guvern pentru că-mi pasă de Republica Moldova și pentru că știu cât au luptat conaționalii noștri pentru pacea și independența pe care ni-o dorim toți. Dragi colegi, Nu este un mesaj de rămas bun, eu rămân alături de familia Ministerului Afacerilor Interne, dar mă voi concentra în următoarele două luni pe acțiuni din cadrul campaniei electorale. La MAI avem o echipă de profesioniști care știu ce au de făcut și care cu siguranță îmi vor respecta alegerea. Vă doresc tuturor sărbători fericite și Doamne ajută în toate începuturile!”, a scris Jizdan.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților