[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandru Jizdan a comentat perchezițiile: În mandatul de ministru și deputat, am acționat conform legii
29 Iunie

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, vine cu precizări privind perchezițiile de astăzi efectuate acasă la familia sa, mama sa și alte câteva locații, informează CURENTUL.

Alexandru Jizdan spune că, acțiunile au loc în baza unui dosar inițiat la data de 2 iunie 2022, cu privire la o pretinsă îmbogățire ilicită și fals în acte.

„… fapt care a tot fost verificat și investigat prin diferite metode de instituțiile statului, în ultimii 3 ani.

Am fost cooperant toată această perioadă și am oferit toate informațiile necesare pentru a face claritate. Unii „factori de decizie” au insistat totuși să fie dispuse acțiuni “mai cu impact” în acest sens.

Azi dimineață am primit procurorii și ofițerii SIS acasă și am oferit tot terenul necesar pentru ca ei să-și facă meseria așa cum dictează legea”, spune Jizdan.

Fostul ministru afirmă că în perioada activității sale profesionale, în mandatul de ministru și deputat, a acționat conform legii Republicii Moldova, iar după plecarea din aceste funcții de stat nu a avut temei și necesitate să vrea să plece din țară sau să se ascundă de ceva.

„Tocmai de asta, vă informez că voi fi receptiv și de acum înainte, oferind celor care investighează acest caz toate informațiile necesare, încât să ajungem la o finalitate generată de acțiuni legale și transparente în acest proces.

Am să revin cu informații pe parcurs, în așa fel încât acest caz să fie reflectat societății corect și echidistant din ambele părți”, spune Jizdan.

Inapoi la arhiva noutaților