[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandru Flenchea, despre discuțiile cu Ignatiev: Nu am un interlocutor responsabil la această oră
17 Decembrie

Vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, a spus cum a fost la întâlnirea cu reprezentantul delegației transnistrene, Vitalie Ignatiev, în cadrul căreia urma să discute asupra definitivării Protocolului rundei de negocieri în formatul „5+2” de la Bratislava, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Alexandru Flenchea a scris că nu are un interlocutor responsabil.

„Am promis să vă spun cum a fost ieri la întâlnirea cu negociatorul din partea Tiraspolului, dar, din păcate, nu am un interlocutor responsabil la această oră. Am pretins că nu observ aroganța și cinismul numai pentru că am jurat, spre deosebire de partenerul meu de dialog, pe Constituție să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, precum și integritatea Moldovei. Înțeleg că un vicepremier are o altă responsabilitate decât un reprezentant în negocieri și voi trata în continuare cu indulgență ieșirile puierile ale celor fără responsabilitate și responsabilități”, scrie Alexandru Flenchea.

În context, vicepremierul crede că trebuie de avansat în discuții pentru că miza sunt oamenii, bunăstarea și siguranța lor.

„Insistent și hotărâți continuăm munca noastră pe proiecte lizibile și utile. Am reușit la ministeriala OSCE, unde eram cotați cu șanse minime, după negocieri dificile, să convingem partenerii din 5+2 și toate 57 de state să voteze declarația pentru Moldova în formula pe care am insistat, vom reuși și acum! Sper că dl Ignatev să crească până la nivelul așteptărilor locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Altfel va trebui să găsim un partener de dialog matur, care știe să pună interesul comunității mai sus de interese înguste, complexe și frustrări de adolescent”, a mai scris Alexandru Flenchea.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților