[ X ]
Alexandr Stoianoglo: Sunt împotriva oricărei intervenții în alegeri, fie că vine din partea Rusiei, României, Ucrainei sau a Uniunii Europene
17 Octombrie

Candidatul independent Alexandr Stoianoglo, susținut de PSRM la alegerile prezidențiale din 20 octombrie, consideră că vizitele oficialilor străini în R. Moldova în perioada campaniei electorale pot fi considerate intervenții în alegeri.

„Pe durata campaniei electorale, Republica Moldova este vizitată frecvent de reprezentanți ai statelor europene. Deși nu am nimic împotriva acestor persoane și sper că intențiile lor sunt sincere, prezența lor reprezintă o ingerință clară în procesul electoral. Ei oferă sprijin direct actualului președinte și consideră că acest lucru este normal. De exemplu, președinta Comisiei Europene promite sume mari de bani, investiții, credite și își exprimă aproape deschis susținerea, însă acest lucru nu este perceput ca război hibrid. Pe de altă parte, când anumiți reprezentanți ruși fac declarații nepotrivite, acest lucru mă nedumerește la fel de mult. Sunt împotriva oricărei intervenții în alegeri, fie că vine din partea Rusiei, României, Ucrainei sau a Uniunii Europene. Este o chestiune internă, iar procesul electoral ar trebui să fie, în primul rând, un dialog între autorități și cetățeni, fără interferențe externe, fie ele financiare sau ideologice”, consideră candidatul.

Inapoi la arhiva noutaților