[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alexandr Slusari: Gazul procurat cu exces la prețuri mari a fost consumat până în septembrie. Se face tot posibilul ca tariful să fie micșorat chiar în noiembrie-decembrie
17 Octombrie
Energocom a procurat vara și toamna circa 600 mln m3. de gaze naturale la prețuri foarte bune la prețuri sunt mult mai mici, decât oferta Gazpromului conform contractului, a declarat Alexandr Slusari, membru al consiliului de administrare la Energocom.
„După mine, cantitatea cumpărată este suficientă pentru tot sezonul rece, ținând cont de faptul că deja simțim constant schimbări climatice și s-a redus semnificativ consumul de gaz. Dar, probabil, pentru a evita orice risc, Energocom va mai procura suplimentar niște volume mici de gaze și sper că degrabă va avea pentru asta niște resurse în formă de grant, după ce va cauta o ferestruica pe piețele europene pentru cel mai bun preț”, a precizat Slusari.
„Important că s-au calculat foarte minuțios cantitățile necesare și nu am repetat greșeala guvernului din anul trecut, când gazul a fost procurat cu exces de zel și la prețuri mari. Anume acele tranzacții sunt cauza principală că se menține mult timp tariful mare la gaz. Am consumat acest gaz până în septembrie. În prezent, Ministerul Energiei și Energocom fac tot posibil și, uneori, imposibil pentru că tariful să fie micșorat chiar în noiembrie-decembrie, întrucât economia națională a fost pusă pe brânci în mare parte în urma gazului nepermis de scump și fiecare lună, fiecare zi acum contează”, a adăugat Alexandr Slusari.
Inapoi la arhiva noutaților