[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aleșii locali din R. Moldova, ce susțin Unirea, la consultări cu partidele din România. Ce urmează să se întâmple
19 Martie

100 de reprezentanți ai administrației locale din Republica Moldova, care au semnat Declarațiile de Unire cu România, au început seria de consultări cu partidele politice de la București pe tema soluției pentru Republica Moldova. Astfel, primari și consilieri care și-au exprimat dorința de Reîntregire cu Țara prin votul majoritar în Consiliile Locale au avut în Capitală întrevederi cu conducerea partidelor politice, transmite CURENTUL.

Conjugarea eforturilor din partea tuturor formațiunilor politice, dincolo de disputele partinice și de acumularea capitalului electoral, spre realizarea unității naționale, crearea unui spațiu mediatic și cultural comun, crearea spațiului economic comun, urgentarea interconectării celor două sisteme energetice, ajustarea reglementărilor raionale şi locale din Republica Moldova cu reglementările judeţene şi locale din România sunt câteva dintre aspectele abordate în cadrul discuțiilor purtate de aleșii locali din Republica Moldova și reprezentanții partidelor politice din România.

De asemenea, toți liderii politici au fost invitați să participe pe 25 martie, la Marea Adunare Centenară de la Chișinău, care va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, de la ora 12:00, în contextul Centenarului Unirii Basarabiei cu România.

Consultările cu formațiunile politice vor continua și pe parcursul săptămânii viitoare.

Săptămâna trecută a fost constituită la Iași Liga Aleșilor Locali din Republica Moldova și România, din care fac parte și primarii și consilierii din stânga Prutului care au votat Declarațiile de Unire. Secretariatul Ligii este asigurat de Alianța pentru Centenar.

ApC întâlnire cu partidele - PMP

ApC întâlnire cu partidele - PNL

ApC întâlnire cu partidele - PSD

ApC întâlnire cu partidele - USR

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților