[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alegeri parlamentare noi în 4 circumscripții! Iată ce decizii a aprobat CEC în acest sens!
20 August

Comisia Electorală Centrală (CEC), astăzi, a aprobat mai multe proiecte de hotărâre cu privire la alegerile parlamentare noi în cele 4 circumscripții, informează CURENTUL.

În acest fel, a fost susținut unanim proiectul privind stabilirea plafonului general al mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul „Destinat grupului/grupurilor de inițiativă” la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019. Astfel, a fost aprobată suma de 69 mii 750 lei pentru fiecare grup de inițiativă.

Totodată, a fost stabilit și aprobat cuantumul creditului fără dobândă acordat concurenților electorali la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019. În acest fel, unui partid/bloc îi revine până la 50 mii lei, iar unui candidat independent – până la 10 mii lei.

În același timp, a fost stabilit plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul „Fond electoral” al concurentului electoral la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie 2019. Astfel, membrii CEC au aprobat transferarea a 2 milioane 2 800 lei pentru fiecare concurent electoral.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților