[ X ]
[ X ]
[ X ]
Alaiba nu se lasă! A înregistrat o nouă inițiativă de revocare a șefului Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor
26 Februarie

Deputatul fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM”, Dumitru Alaiba, în cadrul unui briefing, a anunțat despre înregistrarea unei noi inițiative de revocare a șefului Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC), informează CURENTUL.

„Vreau să anunț despre inițiativa de ieri, pe care am înregistrat-o la secretariatul Parlamentului, ține de revocarea domnului Anatolie Zagorodnîi din funcția de director general al ANSC. O inițiativă similară a fost înregistrată și votată de Parlament, în iulie anul trecut. Între timp, domnul Zagorodnîi, urmare a tot mai multor indicii că s-au efectuat anumite presiuni asupra justiției, a fost restabilit în funcție săptămâna trecută. Prin asta Judecătoria Râșcani a scris istorie, anulând o hotărâre a Parlamentului”, a spus deputatul.

„Ținând cont de faptul că realitatea nu s-a schimbat, am înregistrat repetat o hotărâre de revocare a domnului Zagorodnîi din funcția de director general și consilier al ANSC. Deci, Parlamentul numește pentru o perioadă de 7 ani un consilier în această instituție”, a adăugat Alaiba.

Prin urmare, deputatul a spus că sunt două motive principale prin care revocarea dată trebuie să aibă loc cât mai rapid. „În primul rând, conform legii, concursul prin care se numește un consilier la ANSC este un deschis, imparțial și transparent. La etapa de evaluare, aceste norme au fost încălcare clar, în special – la etapa de evaluare a rezultatelor. Un al doilea motiv este faptul că domnul Zagorodnîi, pur și simplu, nu îndeplinește condițiile legale pentru a pretinde la această funcție. El nu îndeplinește cerința stipulată în articolul 81 aliniatul 5 al Legii cu privire la achiziții, el nu are experiență de cel puțin 3 ani în domeniul achizițiilor publice”, a conchis deputatul din Parlamentul Republicii Moldova.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților