[ X ]
[ X ]
[ X ]
Al doilea sediu pentru Serviciul 112 va fi construit până la sfârșitul anului curent
10 Aprilie

Ministrul Chiril Gaburici a întreprins o vizită la șantierul de lucru, unde se efectuează reconstrucția și reparația sediului destinat amplasării Centrului de preluare a apelurilor de urgență 2 al Serviciului 112, transmite CURENTUL.

Chiril Gaburici a accentuat că darea în exploatare a sediului Serviciului 112 trebuie să fie executată în termenii stabiliți, acțiunea fiind planificată pentru trimestrul IV, anul 2019.

În cadrul vizitei, Directorul Serviciului 112, Liviu Oboroc, a prezentat ministrului Chiril Gaburici principalele măsuri întreprinse în trimestrul I al anului 2019: „La etapa actuală se lucrează la implementarea proiectului-pilot privind extinderea Serviciului 112 până la echipajele specializate de urgență. Proiectul presupune dotarea echipajelor de ambulanță din regiunea Sud a Republicii Moldova cu terminale mobile, în vederea transferului informațiilor suplimentare privind apelurile primite”.

Liviu Oboroc a menționat că este programată instalarea de echipamente pentru dotarea dispecerilor de poliție pe posturi de radio mobile pentru comunicarea directă cu echipajele.

De asemenea, a fost abordat subiectul privind organizarea și desfășurarea Comitetului coordonator interdepartamental pentru asigurarea interacțiunii dintre Serviciul național unic și serviciile specializate de urgență.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților