[ X ]
[ X ]
[ X ]
Al doilea învinuit în dosarul traficării în scop sexual, în Grecia, a cinci persoane din Moldova – trimis în judecată
29 Mai

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță terminarea urmăririi penale și trimiterea pe banca acuzaților a unei doamne, cetățean al Moldovei, după ce a fost învinuită de traficarea în scop sexual, în Grecia, a 5 conaționali adulți, inclusiv un copil, transmite CURENTUL.

Anterior, inculpata a fost anunțată în căutare, iar în prezent se află în arest la domiciliu. Femeia are vârsta de 43 de ani și este originară din raionul Cantemir. Potrivit legii penale, pentru faptele incriminate, comise în interesele unui grup criminal organizat, inculpata este pasibilă de pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani sau chiar detenție pe viață.

Aceasta este a doua persoană al cărei dosar penal pe acest caz este trimis în judecată, după ce în decembrie 2019 un bărbat cu vârsta de 25 de ani a fost trimis pe banca acuzaților. PCCOCS a informat opinia publică sistematic cu privire la acest caz, începând cu luna octombrie 2019, atunci când a prezentat obiectul investigațiilor în cadrul unei conferințe de presă, de comun cu alte autorități.

Amintim, făptașii investigați erau peste 10 la număr, originari din Albania, Bulgaria, Germania, Grecia, precum și din Moldova. Victimele erau impuse să deservească a zeci de clienți pe zi, în baza unui orar în două ture, în 10 case de toleranță. Mai mult decât atât, acțiunile ilegale ale făptașilor includ și faptul că una din conaționale a fost impusă să accepte o intervenție chirurgicală de peste 5.000 EUR, în scopul atragerii unui număr mai mare de clienți – bani pe care a fost obligată să-i întoarcă „angajatorilor”.

Capul grupării, un cetățean al Albaniei, continuă să fie investigat de autoritățile Greciei. Acțiunile de urmărire penală efectuate de procurorii PCCOCS continuă, în scopul deferirii justiției tuturor făptașilor aflați în jurisdicția republicii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților