[ X ]
[ X ]
[ X ]
Al doilea caz de rujeolă depistat în Moldova. Ministerul Sănătății atenționează asupra măsurilor de prevenire a acesteia
16 Februarie

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că, în ziua de 15.02.2018, prin teste de laborator a fost confirmat al doilea caz de rujeolă de import din Odessa, Ucraina, transmite CURENTUL.

Bolnava în vârstă de 7 ani cu domiciliul în or. Râșcani, s-a aflat cu părinții în or. Odessa, Ucraina, în perioada 31.12.2017 – 07.01.2018, unde se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă privind rujeola.

Copilul nu se află la evidență medicală în or. Râșcani, nu frecventează nici o instituție de educație și nu a fost vaccinat contra rujeolei și altor boli infecțioase. Aceasta s-a îmbolnăvit la data de 31.01.2018 și în ziua de 05.02.2018,  mama cu copilul, deplasându-se cu transportul propriu, s-a adresat la medicul infecţionist din cadrul IMSP Centrul Consultativ al Spitalului Clinic Municipal Bălţi, unde a fost internată în secția de boli contagioase și tratată. După tratamentul aplicat bolnava a fost externată în stare satisfăcătoare.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale atenționează repetat populația că în țările vecine Ucraina și România, precum și alte țări din Europa, se atestă o situație epidemiologică nefavorabilă privind rujeola. Părinții sunt îndrumați să-și vaccineze copii, deoarece vaccinarea este unicul mijloc de protecție sigură contra rujeolei, precum și altor boli infecțioase.

De asemenea MSMPS recomandă părinților să se abțină de călătorii cu copii nevaccinați.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților