[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ajutor umanitar pentru veteranii MAI din partea Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova
16 Iulie

Secretarul de stat al MAI, Cornel Lebedinschi a participat la evenimentul organizat de Ambasada Republicii Turcia în Republica Moldova, consacrat Zilei Democrației și Uniunii Naționale, transmite CURENTUL.

Astfel, MAI participă al doilea an consecutiv la comemorarea evenimentelor petrecute în Republica Turcia la 15 iulie 2016, în care 251 de persoane și-au pierdut viața, iar peste 2 mii au fost rănite.

În cadrul evenimentului, a fost adus un omagiu polițiștilor, militarilor și simplilor cetățeni ai Republicii Turcia, care au luptat pentru libertate, democrație și siguranța propriului popor. Cu acest prilej, Ambasada a transmis un lot de 251 de colete cu produse alimentare pentru veteranii Ministerului Afacerilor Interne și familiilor celor căzuți la datorie.

Secretarul de stat, Cornel Lebedinschi a mulțumit pentru gest ambasadorului Republicii Turcia, Halil Gürol Sökmensüer.

,,Exprim gratitudinea și vă aduc sincere mulțumiri Dumneavoastră și echipei Ambasadei pentru această acțiune frumoasă, de a transpune o tradiție comună pentru popoarele noastre ajutând familiile veteranilor și celor căzuți la datorie cu produse alimentare, dar și pentru sprijinul continuu acordat Ministerului Afacerilor Interne”, a menționat Cornel Lebedinschi.

În acest context, astăzi în incinta Ministerului a fost organizată o ceremonie festivă cu președinții organizațiilor teritoriale de veterani din 19 subdiviziuni ale MAI. Aceștia au primit ajutorul umanitar, care urmează a fi distribuit la domiciliile veteranilor din toată țara de către polițiști.

Inapoi la arhiva noutaților