[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ajustarea și armonizarea cadrului legal național în materie de concurență după exemplul Germaniei
8 Iulie

La solicitarea Consiliului Concurenței al Republicii Moldova cu suportul GET (German Economy Team), la data de 7 iulie 2020, s-a defășurat un seminar online, în cadrul căruia experții Autorității de concurență din Germania (Das Bundeskartellamt) au împărtășit experiența Germaniei privind ajustarea și armonizarea cadrului legal național în materie de concurență, transmite CURENTUL.

Această solicitare vine în contextul exercițiului lansat de ajustare a Legii concurenței nr. 183/2012 la Directiva UE 2019/1, conform angajamentelor Acordului de Asociere RM – UE.

Astfel, seminarul virtual s-a axat pe două subiecte de actualitate și anume:

– Implementarea Directivei (UE) 2019/1 a Parlamentului European și a Consiliului privind oferirea de mijloace autorităților de concurență din statele membre astfel încât să fie mai eficace în aplicarea legii și privind garantarea funcționării corespunzătoare a pieței interne, și

– Experiența Germaniei și prevederile specifice pentru platformele digitale și comerțul electronic.

Reiterăm că, Directiva (UE) 2019/1 a Parlamentului European și a Consiliului a intrat în vigoare în februarie 2019 și urmează a fi transpusă de către Statele membre ale Uniunii Europene în legislațiile naționale până în februarie 2021. Această Direcvă vine să consolideze și definiveze cooperarea între autoritățile de concurență din țările membre și să asigure aplicarea omogenă a normelor concurențiale în UE.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților