[ X ]
[ X ]
[ X ]
Air Moldova – singura companie care respectă orarul de zbor, în timp ce alți operatori au anulat mai multe curse
11 Ianuarie

Mai multe curse aeriene preconizate pentru astăzi pentru a decola sau ateriza pe Aeroportul Internațional Chișinău au înregistrat întârzieri sau au fost anulate, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, informează CURENTUL.

Presa a scris că o cursă operată de Wizz Air Chișinău-Bologna a fost anulată, iar pasagerii, după ce au așteptat ore în șir, au fost anunțati că vor putea să zboare abia pe 16 ianuarie. Datele Aeroportului Internațional Chișinău arată că Wizz Air a anulat și un zbor spre Londra.

Și câteva curse operate de Tarom se rețin. Avionul Chișinău-București, care urma să ajungă la ora 5.40 dimineața, către ora 16.00 încă nu aterizase la Chișinău. Iar o alta, operată împreună cu Alitalia, a fost anulată.

De asemenea, au fost anulate cursele spre Frankfurt și Viena, operate de Lufthansa și Austrian Airlines. Însă, în pofida condițiilor meteo extreme, toate cursele Air Moldova de vineri, 11 ianuarie, operează conform graficului. Operatorul național dă asigurări că nu există anulări și abateri și va depune toate eforturile să asigure confortul pasagerilor. „Toate 18 curse planificate pentru astăzi sunt operate fără anulări sau abateri”, potrivit șefului serviciului de presă a companiei Air Moldova.

Este de menționat că Aeroportul din Iași a anulat astăzi toate zborurile din cauza condițiilor meteo.

Amintim că, Air Moldova – compania care a fost anterior în centrul mai multor scandaluri legate de încălcarea orarului de zbor a fost privatizată în toamna anului 2018. Air Moldova a fost cumpărată de un consorțiu internațional, în care companie românească Blue Air deține cel mai mare pachet de acțiuni.

Cristina Pendea

 

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  2. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  3. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  4. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  5. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  1. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  2. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  3. Ministerul Muncii precizează că 10 mai va fi zi lucrătoare
    Social |
  4. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  5. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |