[ X ]
[ X ]
[ X ]
AIPA va recepționa cererile agricultorilor pentru obținerea subvențiilor până la sfârșitul acestei luni
13 Octombrie

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va relua recepționarea cererilor pentru obținerea subvențiilor în agricultură. Dosarele de subvenționare vor fi acceptate până pe 31 octombrie, transmite CURENTUL.

Modificările aprobate ieri de Guvern vor fi actualizate conform fondului de subvenționare din anul 2017.

Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, a declarat că întregul fond de subvenționare nu a fost de ajuns pentru toate cererile depuse de producătorii agricoli.

„Din totalul de fond au fost operate 294 de milioane de lei. În 2016 avem o sumă fără precedent și chiar dacă suma e mică, până la finele anului urmează să se achite datoriile. Am avut peste o mie 2 sute de solicitări. Avem disponibili aproximativ 215 milioane de lei. La solicitarea Guvernului a fost necesar să excludem incertitudinile și am elaborat modificări. Cererile care nu intră în limita celor 215 milioane vor fi verificate și achitate pentru 2017”, a spus Nicolae Ciubuc.

De asemenea, producătorii agricoli pot depune cereri până la sfârșitul acestei luni.

„În 2 săptămâni vom recepționa solicitările. Conform prognozelor putem înregistra 120 milioane de lei – fără acoperire din fondul pentru anul viitor și urmează a fie achitate 320 milioane pentru cererile rămase fără acoperire. Procedura de examinare e simplă – primul venit, primul servit. Din aceste 215 milioane vor fi achitate o mie 4 sute de cereri depuse până la 3 septembrie. Din totalul de cereri 7 sute sunt procesate, iar 5 sute au fost autorizate.

Ne propunem ca la finele acestei luni o mare parte din dosare să fie autorizate. Comparativ cu anul trecut nereguli sau încălcări sunt mai puține. Avem 15 dosare care au fost respinse, estimativ în sume de 10 milioane de lei”, a adăugat Nicolae Ciubuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților