[ X ]
[ X ]
[ X ]
AIPA s-a adresat pentru o evaluare a impactului subvențiilor către FAO. Curmei: „Urmează să înțelegem care subsectoare ale agriculturii necesită intervenție”
2 August

Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), Vadim Curmei, spune că politica de subvenționare adoptată prevede acordarea producătorilor agricoli a plăților directe pe hectare și/sau cap de animal.

Despre aceasta, Vadim Curmei a vorbit în cadrul unui interviu pentru CURENTUL.

„Pentru a putea implementa această modalitate de susținere a producătorilor agricoli, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a purces la elaborarea proiectului de regulament care va descrie modul dar și procedura de acordare a plăților directe pe cap de animal.

Totodată, pentru a aprecia, dar și estima impactul subvențiilor alocate până în prezent, AIPA s-a adresat către FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie) pentru a evalua impactul surselor financiare alocate din fondul de subvenționare pe parcursul anilor. În urma acestei analize, urmează să înțelegem care din sub – sectoarele agriculturii necesită intervenție pentru a se dezvolta. Cert este faptul că instrumentele de alocare a subvențiilor, în perioada viitoare strategică, vor include: subvenții post – investiționale, subvenții în avans, plăți directe, abordarea LEADER etc.”, a spus Vadim Curmei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților