[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPI vrea să modifice Legea privind protecția desenelor și modelelor industriale și privind protecția mărcilor
5 August

În conformitate cu prevederile Legii nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional, precum și în vederea identificării celor mai optime soluții de obținere în termeni cât mai restrânși a protecției juridice a mărcilor și desenelor/modelelor industriale pe teritoriul Republicii Moldova, AGEPI informează despre intenția de modificare a Legii nr. 38/2008 privind protecția mărcilor și Legii nr. 161/2007 privind protecția desenelor și modelelor industriale), transmite CURENTUL.

Scopul prioritar al proiectului Legii de modificare a actelor normative menționate constituie oferirea solicitanților a oportunității înregistrării mărcilor și desenelor/modelelor industriale în regim accelerat și obținerii certificatelor de înregistrare a acestor obiecte de proprietate intelectuală în termen de 15 zile lucrătoare.

Suplimentar normelor ce reglementează procedura de înregistrare în regim accelerat, proiectul nominalizat își propune să perfecționează în ansamblu mecanismul de înregistrare a mărcilor, desenelor/modelelor industriale stabilit conform cadrului juridic existent.

În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului nominalizat și perfecționare a cadrului normativ în domeniul de referință, solicităm implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea opiniilor și propunerilor, la adresa electronică: dorina.colsatschi@agepi.gov.md , iar pentru detalii puteți apela: 022-400-562.

Documentele le puteți vedea aici și aici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților