[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPI s-a alăturat instrumentului de căutare DesignView
20 Noiembrie

Începând cu 20 noiembrie 2017, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală din Republica Moldova (AGEPI) s-a alăturat instrumentului de căutare DesignView, pus la dispoziție de către Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), transmite CURENTUL.

Astfel, AGEPI a pus la dispoziția instrumentului de căutare DesignView datele sale privind desenele și modelele industriale conținute în registrele naționale ale oficiului.

Designview este un instrument de consultare online prin care utilizatorul de internet poate căuta gratuit desenele şi modelele industriale ale tuturor oficiilor participante, inclusiv EUIPO, OMPI şi oficiile naţionale. Este un instrument multilingv şi uşor de utilizat, care dă acces la cererile de înregistrare şi la desenele şi modelele industriale înregistrate puse la dispoziţie de oficiile participante în cadrul unei platforme unice. Fiecare oficiu este proprietarul conţinutului pe care îl pune la dispoziţie, fiind responsabil de actualizarea sa zilnică.

DesignView oferă:

Detalii cu privire la desenele sau modelele industriale, de exemplu statutul juridic, reprezentări ale desenelor sau modelelor industriale, proprietarul, mandatarul etc.;

Acces rapid la linkuri către EUIPO şi bazele de date naţionale;

Posibilitatea de a imprima şi a descărca documente;

Informaţiile directe din registrele oficiale de desene sau modele industriale.

Cu această ultimă extindere, numărul total al oficiilor participante la DesignView se ridică la 61.

Prin completarea a peste 10 mii de desene și modele industriale parvenite de la AGEPI, DesignView furnizează informații și acces la mai mult de 12.7 milioane de desene și modele industriale.

Integrarea AGEPI este rezultatul programului de cooperare internațională gestionat de EUIPO în colaborare cu partenerii săi internaționali.

DesignView este disponibil gratuit, online, pentru toți utilizatorii, aici.

Informaţia privind utilizarea instrumentului de căutare DesignView poate fi vizualizată aici.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților