[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPI – prima instituție publică din Republica Moldova certificată cu ISO
4 Octombrie

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a finalizat cu succes auditul extern de supraveghere nr. 1 a gradului de implementare a cerințelor Sistemului de Management al Calității, în cadrul căruia a avut loc și auditul de tranziție la standardul ISO 9001:2015, transmite CURENTUL.

Astfel, AGEPI este prima instituție publică din Republica Moldova certificată în noua versiune a standardului ISO 9001:2015, care este cea mai recunoscută certificare de management al calității, din întreaga lume.
Auditul de supraveghere a fost efectuat de către Compania SRAC CERT S.R.L. din România, membră a Rețelei Internaționale de Certificare IQNet.

Echipa de auditori externi s-a întâlnit cu administrația AGEPI, șefii subdiviziunilor și specialiștii Agenției și a verificat respectarea cerințelor procedurilor de sistem și de procese din cadrul AGEPI în corespundere cu cerințele Sistemului de Management al Calității implementat de AGEPI din anul 2013.

În cadrul ședinței de totalizare a auditului extern, Directorul general adjunct al AGEPI, Andrei Popa, a menționat că prin obținerea Certificatului ISO 9001:2015, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a demonstrat că este o instituție care prestează servicii de calitate conform noului standard ISO 9001:2015.

Deținerea de către AGEPI a certificatului Sistemului de Management al Calității – ISO 9001:2015 garantează că serviciile Agenției îndeplinesc condițiile de calitate, prescrise de documentație, elaborată în conformitate cu standardele internaționale. Astfel, clienții pot fi siguri că beneficiază și vor beneficia în continuare de servicii de calitate.
Obținerea Certificatului ISO 9001:2015 este un argument suplimentar de credibilitate, recunoscut la nivel internațional, care permite AGEPI să avanseze în activitatea zilnică și să ridice la un nivel înalt calitatea serviciilor prestate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților