[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPi participă a cea de-a 59 rundă de Adunări ale statelor membre ale OMPI
3 Octombrie

Delegația Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), condusă de Directorul general interimar Andrei Popa, s-a întâlnit cu Directorul Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO), Christian Archambeau, precum și cu alți reprezentanți ai EUIPO, transmite CURENTUL.

Întâlnirea a avut loc în contextul participării Directorului AGEPI, la cea de-a 59-a rundă de Adunări ale statelor membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI), care se desfășoară la sediul OMPI de la Geneva, în perioada 30 septembrie – 9 octombrie.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de interes pentru cele două oficii, fiind realizat un schimb de opinii asupra ultimelor evoluții în domeniul proprietății intelectuale. De asemenea, a fost evaluat stadiul de implementare al Planului de acțiuni comune EUIPO – AGEPI pentru anul 2019 și trasate prioritățile de colaborare pentru următoarea perioadă.

Directorul EUIPO a felicitat delegația moldovenească pentru succesele înregistrate de către AGEPI, referindu-se în special la implementarea de către agenție a instrumentelor EUIPO. „AGEPI este un oficiu extrem de dinamic și progresist, care, cu resurse relativ modeste, a reușit să realizeze lucruri extrem de complexe într-un timp record”, a ținut să menționeze dl Archambeau.

Directorul general interimar al AGEPI, la rândul său, a mulțumit Directorului EUIPO și echipei sale pentru deschiderea față de necesitățile agenției și a informat partenerii europeni despre ultimele realizări în domeniul legislativ, dar și instituțional. Andrei Popa a confirmat angajamentul AGEPI de a depune și în continuare eforturi în vederea alinierii la standardele europene și a reiterat interesul față de implementarea în cadrul agenției a celor mai bune practici europene, inclusiv a Practicilor Comune elaborate în cadrul Programului de Convergență al EUIPO și aplicate de către statele membre ale UE.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților