[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPI, partener al Campionatului European de Dans Latin pentru tineri. Moldova a obținut primul loc
22 Aprilie

În perioada 20 -21 aprilie 2019, în incinta Palatului Republicii, s-a desfășurat Campionatul European de Dans Latin, organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a Republicii Moldova, Federația Dansului Sportiv din Moldova și Clubul Sportiv de Dans „Codreanca”, transmite CURENTUL.

AGEPI a participat la acest eveniment în calitate de partener, pentru a evidenția notorietatea dansului sportiv ca artă interpretativă cu valoare mondială a Republicii Moldova, cât și calitățile universale pe care le implică sportul – excelența, respectul reciproc și competiția echitabilă, în contextul activităților dedicate Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale, care în anul 2019 are tematica: „Mai rapid, mai puternic, mai sus! Cucerește aurul: Proprietatea Intelectuală și Sportul”.

Menționăm că la Campionatul din acest an au participat peste 50 de cupluri și arbitri din 34 de țări: Albania, Armenia, Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Danemarca, Elveția, Estonia, Franța, Finlanda, Germania, Grecia, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Moldova, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria.

Competiția a fost una acerbă între cele 6 cupluri, care au ajuns în finală, iar rezultatele finale au arătat în felul următor:

Locul 1: Vladislav Untu – Polina Baryshnikova, Moldova;

Locul 2: German Pugachev – Ariadna Tishova, Rusia;

Locul 3: Marian Hlavac – Tereza Maturova, Cehia;

Locul 4: Nitu Eric Marius – Iosub Antonia Ioana, România;

Locul 5: Sergey Bykovsky – Uliana Zhukova, Rusia;

Locul 6: Michele Musella – Johana Musella, Italia.

Participanții au fost premiați cu trofee, medalii și diplome de către juriul internațional și organizatori, iar din partea AGEPI au beneficiat de trofee speciale însoțite de diplome, cadouri și materiale informative în domeniul proprietății intelectuale.

Detalii despre eveniment și lista completă a câștigătorilor, găsiți aici: https://www.dancesport.md/.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților