[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPI la Expoziția Europeană a Creativității și Inovării „EUROINVENT” a informat despre proprietatea intelectuală din R. Moldova
21 Mai

În perioada 16-18 mai curent, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a participat la cea de-a XI-a ediție a Expoziției Europene a Creativității și Inovării EUROINVENT, care s-a desfășurat la Iași, România, transmite CURENTUL.

În cadrul expoziției, au fost prezentate peste 620 de invenții și proiecte de cercetare din 42 de țări, grupate în 14 categorii (mediu și controlul poluării; energie și dezvoltare durabilă; agricultură și industrie alimentară; medicină, sănătate, cosmetică; echipamente industriale și de laborator; inginerie mecanică, metalurgie; construcții și materiale de construcții; aviație, industria mașinilor și transport; industrie chimică și textile; tehnologia informațiilor și comunicațiilor; tipărituri și publicitate; siguranță, protecția și salvarea persoanelor; sport, jocuri și timp liber; altele).

Evenimentul a fost organizat de Forumul Inventatorilor Români, Asociația pentru Ecologie și Dezvoltare Durabilă, prin Centrul de Informare „Europe Direct” Iași, Universitatea Tehnică „Gh. Asachi”, Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa”, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Mediului și în colaborare cu Universitatea Națională de Arte „G.Enescu” Iași.

AGEPI a fost prezentă la expoziție cu un stand informațional. Specialiștii AGEPI au oferit consultații privind aspectele teoretice și practice de protecție a obiectelor de proprietate intelectuală în Republica Moldova și au distribuit materiale promoționale atât expozanților, cât și vizitatorilor. De asemenea, specialiștii AGEPI au lansat invitația de participare la Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT”, ediția a XVI-a, care va avea loc în luna noiembrie 2019.

La ediția actuală a EUROINVENT, comunitatea inventatorilor din Republica Moldova a avut o prezență semnificativă, printre participanți regăsindu-se inventatori din cadrul universităților și instituțiilor de cercetare, cum ar fi Universitatea Tehnică din Moldova, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, Universitatea de Stat din Moldova, Institutul de Genetică, Fiziologie și Protecție a Plantelor, Institutul de Fiziologie și Sanocreatologie, precum și reprezentanți ai Asociației Obștești „Junior Achievement Moldova” etc. Lucrările prezentate de inventatorii și cercetătorii din Republica Moldova s-au bucurat de o înaltă apreciere a juriului, fiind distinse cu medalii de aur, argint, bronz și premii speciale.

Tradițional, AGEPI a selectat și a menționat cu distincții trei dintre cele mai interesante invenții prezentate în cadrul expoziției.

Alte detalii despre expoziție găsiți aici: www.euroinvent.org

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților