[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPI, la 25 de ani! Lilia Bolocan: „Dacă ar fi să ne comparăm cu marile oficii internaționale, suntem încă adolescenți”
8 Septembrie

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) din Republica Moldova marchează astăzi 25 de ani de la fondarea instituției de stat, informează CURENTUL.

Lilia Bolocan, directorul general al AGEPI, a mulțumit tuturor celor prezenți la eveniment.

„Vă mulțumesc tuturor angajaților AGEPI, dar și tuturor celor prezenți la eveniment. 25 de ani înseamnă și mult, dar și puțin. Dacă ar fi să ne comparăm cu marile oficii internaționale, suntem încă adolescenți. Dreptul cetățenilor la proprietate intelectuală este un drept consfințit în Constituția Republicii Moldova. De aceea, o atenție sporită o vom acorda în continuare pregătirii cadrelor responsabile de aplicarea legii în acest sens. Dezvoltarea AGEPI are loc sub semnul colaborării multilaterale, iar succesele se datorează sprijinului extern în mare parte”, a menționat Bolocan.

Alexandru Jizdan, ministrul Afacerilor Interne, a accentuat importanța proprietății intelectuale pentru oricare stat. „Proprietatea intelectuală este foarte importantă pentru fiecare țară, care se află în plină dezvoltare, este un instrument al progresului economic social și chiar al evoluției democratice al unui sat. Capacitatea oamenilor de creație este fără limite, de aceea pentru a se dezvolta este nevoie de un cadrul legal puternic și bine pus la punct, iar asigurarea proprietății intelectuale cetățenilor duce la o viață mai bună”, a declarat ministrul.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților