[ X ]
[ X ]
[ X ]
AGEPI a lansat Ghidul de examinare a cererilor de înregistrare a mărcilor
1 Octombrie

În scopul perfecționării procedurilor realizate, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) a elaborat Ghidul de examinare a cererilor de înregistrare a mărcilor, transmite CURENTUL.

Prevederile Ghidului intră în vigoare din 01 octombrie 2018. Ghidul reprezintă o continuitate a activităților AGEPI privind asigurarea transparenței acțiunilor realizate, garantarea accesului la informațiile deținute și pentru facilitarea interacțiunii dintre Agenție și orice persoană interesată de domeniul mărcilor.

Ghidul are scopul de a prezenta practica AGEPI privind aplicarea Legii nr.38/2008 privind protecția mărcilor și a altor acte normative în procedura de examinare a semnelor solicitate pentru înregistrare în calitate de mărci. De asemenea, sunt incluse comentarii utile referitoare la selectarea/elaborarea semnului care urmează să fie utilizat în calitate de marcă. Totodată, sunt prezentate și comentarii privind opozițiile care pot fi depuse în cadrul procedurii de înregistrare a mărcilor, fiind enumerate un șir de drepturi anterioare, probe care pot fi invocate în cadrul opoziției.

Ghidul va fi util atât angajaților AGEPI, implicați în procedurile de examinare a mărcilor, cât și solicitanților, titularilor, opozanților, dar şi tuturor persoanelor interesate.

Este important de menționat că Ghidul este un document cu caracter consultativ și nu poate substitui asistența/consilierea profesională, necesară pentru a lua în considerare toate circumstanțele fiecărui caz în parte.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților