[ X ]
[ X ]
[ X ]
Agenții economici pot solicita compensații pentru gazul consumat. Care sunt pașii de urmat
15 Martie

Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, explică ce pași trebuie de urmat pentru a solicita compensarea costului pentru volumul de gaz consumat pentru lunile precedente, începând cu ianuarie 2023.

Dumitru Alaiba spune că această compensație poate fi solicitată doar de către agenții economici care fac parte din CAEM-urile incluse în postarea precedentă.

„În primul rând, pentru a fi eligibil de a primi compensația, este necesar ca agentul economic să aibă completată declarația privind TVA pentru luna pentru care solicită compensarea. Această declarație este obligatorie doar pentru plătitorii de TVA, în timp ce neplătitorii de TVA nu au nevoie de aceasta.

„După ce aveți completată declarația privind TVA (pentru plătitorii de TVA), următorul pas este să depuneți o cerere de compensare a costului pentru volumul de gaz consumat. Procedura de aplicare pentru compensație poate fi realizată în următorul mod:
1) Accesați portalul „servicii.fisc.md” și autentificați-vă;
2) Alegeți „Tipul Persoanei” ➡️ „Persoană Juridică”;
3) Alegeți ➡️ „Declarație electronică”;
4) Alegeți ➡️ „Accesarea Serviciului”;
5) Accesați ➡️ „Declarație nouă”;
6) Accesați și îndepliniți formularul CCG22.

După ce ați completat și salvat formularul CCG22, cererea dumneavoastră este înregistrată și urmează a fi procesată”, spune Alaiba.

1 2 3

Inapoi la arhiva noutaților