[ X ]
Agenții economici, care efectuează tranzacții externe, pot solicita serviciile CTIF pentru vămuirea mărfurilor și mijloacelor de transport
15 Iulie

Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF) informează agenții economici care efectuează tranzacții economice externe și au nevoie de vămuirea mărfurilor și mijloacelor de transport că ei pot solicita aceste servicii de la CTIF, instituție care deține licență pentru activitatea de broker vamal și are o experiență bogată în acest domeniu, transmite CURENTUL.

Irina Rîbac, șefa Direcției brokeraj vamal din cadrul CTIF, a relatat că declaranții vamali ce activează în reprezentanțele instituției la posturile vamale interne și cele de frontieră au studii speciale în domeniu vămuirii, iar majoritatea dintre ei – o experiență de muncă de peste cinci ani în acest domeniu. Ea a menționat că CTIF dispune de baza tehnico – materială necesară pentru desfășurarea activității de broker vamal, inclusiv de echipamente informaționale și de comunicații pentru utilizarea sistemului informațional integrat vamal ”Asycuda World”, ceea ce permite declaranților vamali să ofere clienților servicii de calitate în regim operativ.

Un alt avantaj pentru actualii și potențialii clienți ai CTIF constă în faptul că ei beneficiază de servicii de perfectare atât a declarațiilor vamale în diferite regimuri vamale (tranzit, export, import, regimuri suspensive și alte destinații vamale), cât și a declarațiilor vamale în regim de antrepozit vamal cu plasarea mărfurilor la antrepozitele vamale ale CTIF situate la posturile vamale interne Chișinău 3 (Petricani) și Bălți. Totodată, clienții au posibilitatea, în funcție de necesitate, să-și depoziteze marfa la depozitul provizoriu situat la postul vamal intern Chișinău 3 (Petricani).

Adresele și datele de contact ale reprezentanțelor CTIF la posturile vamale interne și posturile vamale de frontieră pot fi găsite pe https://www.ctif.gov.md/ro/intrebari-frecvente. La aceiași adresă electronică se regăsesc informațiile despre toată gama serviciilor de brokeraj vamal prestate de CTIF.

Pentru a obține consultații privind serviciile de brokeraj vamal prestate de CTIF și contractarea acestora, apelați Direcția brokeraj vamal din cadrul CTIF, tel: 022 432813, 060200818, 060200819 (mun. Chișinău, str. Petricani nr.21/3) sau scrieți la adresa de e-mail: irina.ribac@ctif.gov.md.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților