[ X ]
[ X ]
[ X ]
Agenţia „Moldsilva”: Facem apel la responsabilitate şi atenţie deosebită atunci când vizitaţi fondul forestier
28 Iulie

Agenţia „Moldsilva” se adresează tuturor cetăţenilor care aleg să-și petreacă timpul liber în sânul naturii și menționează că Fondul Forestier Naţional reprezintă o serie de avantaje pentru odihnă prin intermediul rezervaţiilor naturale, locurilor pitoreşti şi inedite sau prin ecoturism – explorând potecile şi poienţele pădurii, informează CURENTUL.

„În acest context, facem apel la responsabilitate şi atenţie deosebită atunci când vizitaţi fondul forestier. În această perioadă, în multe locaţii sunt amplasate stupine cu albine, iar apropierea excesivă de acestea poate comporta un risc sporit pentru viaţa şi sănătatea Dumneavoastră. Nu mai puţin dăunătoare pot fi şi înţepăturile diverselor insecte care habitează în mediul natural, de aceea înainte de a planifica asemenea evenimente este absolut necesar să vă documentaţi referitor la flora şi fauna locului unde mergeţi. La fel de important este să cunoaşteţi măsurile ce le puteţi întreprinde (absolut necesare) în cazurile muşcăturilor şi înţepăturilor de insect” – comunică Agenţia.

Totodată, Agenţia „Moldsilva” solicită responsabilitate şi acurateţe la părăsirea fondului forestier după odihnă. Este de datoria noastră să contribuim cu toţii la păstrarea mediului ambiant. Un efort mic de a nu lăsa gunoi şi diverse resturi în pădure ne va ajuta enorm să avem curăţenia necesară, fără a implica silvicultorii în acest proces. Marele avantaj este că data viitoare veţi reveni acolo, unde în lipsa Dumneavoastră natura a avut posibilitate pentru dezvoltare firească, fără a se sufoca de povara gunoaielor şi a deşeurilor.

„Atenţie sporită trebuie să acordăm, în aceste zile toride şi securităţii antiincendiare. Apelăm la responsabilitatea și vigilența tuturor cetățenilor țării, pentru a conștientiza adevăratul pericol al acestor incendii și a solicita intervenția promptă a pompierilor în asemenea situații. Nu trebuie să uităm că incendierea vegetației uscate provoacă evaporarea apei de la suprafața solului, distrugerea microfaunei și a solurilor propriu-zise. Pericolul acestor incendii reprezintă o amenințare directă pentru păduri, iar animalele sălbatice pot fi ameninţate de primejdii ce afectează biodiversitatea și dezvoltarea fondului forestier național și cinegetic” – adaugă “Moldsilva”.

De asemenea, Agenția „Moldsilva” reiterează că toţi cei care pledează pentru vizitarea fondului forestier, sunteţi aşteptaţi acolo, dar de la ei se solicită responsabilitate şi atitudine conştiincioasă, pentru a nu fi ei în pericol şi pentru a nu admite pericolul pentru Fondul Forestier Naţional.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților