[ X ]
[ X ]
[ X ]
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale are un nou director
3 Iunie

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) are un nou director. Este vorba despre Eremei Priseajniuc, informează CURENTUL.

În ședința de astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat eliberarea Silviei Cebotari din funcția de director al AMDM, din data de 5 iunie curent, în baza cererii de demisie.

De menționat că, Eremei Priseajniuc și-a început cariera în domeniul public activând în cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (actualul CNA), având în responsabilitatea sa ramura ocrotirii sănătății, inclusiv farmaceutic.

În anii de activitate a fost unul dintre inițiatorii lansării și implementării proiectelor de importanța națională legate de introducerea mecanismului de declarare a prețului de producător la medicamente, precum și a conceptului de achiziții centralizate a medicamentelor pentru necesitățile Statului.

În continuare a ocupat funcția de consilier principal de stat al Prim-ministrului în trei Guverne ale Republicii Moldova, acordând suportul și consilierea necesară în procesul implementării reformelor pe domeniul menționat.

Totodată, în anul 2018, prin dispoziția Guvernului, a fost numit șef al Corpului de Control al Prim-ministrului, structură lansată în premieră în RM.

Până la numirea în funcția de director al AMDM a ocupat funcția de consilier în Parlamentul Republicii Moldova, pe domeniul securității naționale, ordinii publice, anticorupție.

De menționat că, tot astăzi, Anatolie Ghilaș a fost numit în funcția de Director al Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru a Republicii Moldova.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților