[ X ]
[ X ]
[ X ]
Agenția Medicamentului intenționează să semneze un Memorandum de cooperare cu Departamentul Industriei Farmaceutice din Belarus
11 Iulie

Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) intenţionează să semneze un Memorandum de cooperare cu Departamentul Industriei Farmaceutice a Republicii Belarus, transmite CURENTUL.

Documentul are o importanţă strategică, fortificând relaţiile bilaterale între autorităţile de reglementare a statelor în domeniul medicamentului. Subiectul a fost discutat în cadrul unei vizite de lucru, efectuate recent în Republica Belarus.

Membrii delegaţiei s-au întâlnit la Minsk cu viceministrul și directorul Departamentului Industriei Farmaceutice din cadrul Ministerului Sănătății Republicii Belarus, Valeriu Șevciuk, precum şi cu alţi oficiali din cadrul Centrului de expertiză și testare în sănătate, fiind discutate subiecte ce vizează asigurarea calității și eficacității medicamentelor, susținerea producătorilor din ambele ţări în procedura de autorizare a medicamentelor, recunoașterea studiilor preclinice și clinice, inclusiv a celor de bioechivalență, precum şi colaborarea producătorilor în vederea importului/exportului medicamentelor in bulk.

Totodată, au fost vizitaţi câţiva fabricanţi de medicamente, preparatele cărora se comercializează în ţara noastră, printre care RUP „Belmedpreparatî”, „Minskintercaps”, Uzina de preparate medicale „Borisov”, „Lekfarm”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților