[ X ]
[ X ]
[ X ]
Agenția Medicamentului în discuții cu producătorii, importatorii și distribuitorii de medicamente și dispozitive medicale
13 Martie

În contextul situației epidemiologice create, întru prevenirea și controlul infecției cu noul tip de coronavirus (Covid-19), conducerea Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a avut o întâlnire cu producătorii, importatorii și distribuitorii de medicamente și dispozitive medicale din țară. Pe agenda de lucru au fost incluse subiecte ce țin de asigurarea pieței farmaceutice cu medicamente și dispozitive medicale.

La întrevedere au fost identificate problemele, ce vizează: importul şi comercializarea produselor medicamentoase, aspectele logistice suplimentare, cât și prețurile majorate a măștilor medicale impuse de producătorii externi. Agenții economici au raportat că dispun de loturi de medicamente antivirale, dar, totodată, au menționat disponibilitatea stocurilor limitate de măști medicale, dat fiind faptul că producătorii străini au pus embargou asupra exporturilor.

Pentru asigurarea continuă a pieței farmaceutice cu medicamente și dispozitive medicale, Directorul general a AMDM, Silvia Cibotari, a venit cu inițiativa de a organiza periodic discuții cu reprezentanţii companiilor farmaceutice şi a dat asigurări că va oferi suportul necesar din partea instituției.

AMDM vine cu un îndemn către populație, să nu procure medicamente și măști medicale în cantități exagerate din farmacii, pentru a nu crea artificial probleme pacienților care au nevoie stringentă de acestea.

Menționăm că în cadrul ședinței Guvernului din data de 11 martie curent, a fost interzis exportul din Republica Moldova a produselor: măști medicale, mănuși medicale și produse biocide, incluse în Registrul național al produselor biocide și în Registrul de stat al dispozitivelor medicale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților