[ X ]
[ X ]
[ X ]
Agenția de Guvernare Electronică are un nou director adjunct
16 Septembrie

Vlad Manoil este noul director adjunct al Instituției publice „Agenția de Guvernare Electronică”, începând cu data de 15 septembrie 2021. Candidatura acestuia a fost aprobată de Cancelaria de Stat a Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Vlad Manoil s-a alăturat echipei de e-guvernare în anul 2011. Până în septembrie 2021, a condus componenta de reinginerie, fiind șef al Departamentului de reinginerie al Agenției de Guvernare Electronică (AGE). A gestionat portofoliul de servicii electronice sectoriale și de proiecte de modernizare a serviciilor publice în cadrul instituției. Între activitățile de bază pe care le-a coordonat se numără importante proiecte de e-transformare, fiind totodată autor al multor documente și planuri strategice de dezvoltare în domeniul digitalizării.

De asemenea, noul director adjunct al Agenției de Guvernare Electronică este un nume de referință în domeniul IT din Republica Moldova, fiind invitat frecvent în rol de expert în digitalizare în cadrul multor proiecte din sfera TIC, atât în țară, cât și peste hotare. În calitate de consultant IT național și internațional a acordat suport în elaborarea și implementarea proiectelor de transformare digitală pentru state ca: Bulgaria, Serbia, Federația Rusă, Ucraina, mai multe state din Asia și Africa.

Vlad Manoil este licențiat în filologia limbii engleze și informatică, deține titlul de master în administrarea afacerilor și certificare Professional Management Project.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților