[ X ]
[ X ]
[ X ]
Aeroportul Internațional Chișinău va fi inclus în lista bunurilor ce nu pot fi privatizate
14 Mai

Deputatul Radu Marian a înregistrat un amendament prin care Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău” va fi inclusă în lista bunurilor ce nu pot fi privatizate, informează CURENTUL. 

Potrivit spuselor sale, această modificare va garanta că Aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă în timpul guvernărilor precedente.

„De asemenea, modificarea va permite Agenției Proprietăți Publice (APP) să relanseze licitația pentru închirierea spațiilor de la Aeroport și a aplica condiții mai avantajoase pentru a atrage cât mai multe companii serioase. De exemplu, să extindă și termenul de transmitere în chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani. Pentru a face acest lucru, e nevoie de o modificare a legii în Parlament, și anume a include Aeroportul în lista a bunurilor statului nepasibile pentru privatizare”, a declarat deputatul în cadrul unui briefing de presă.

El a mai spus că, „gruparea criminală Șor încă controlează anumite spații comerciale la Aeroport și trebuie alungată de acolo”. „Vom crea condițiile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, a conchis el.

Inapoi la arhiva noutaților