[ X ]
[ X ]
[ X ]
AEE oferă noi instrumente de finanțare în domeniul energiei verzi
8 Iunie

Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat un atelier de informare privind oportunitățile de cooperare și instrumentele de finanțare în domeniul surselor de energie regenerabilă. La eveniment au participat experți în energetică, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale și persoane care doresc să implementeze proiecte de eficiență energetică cu ajutorul sprijinului financiar oferit de SPIRE, transmite CURENTUL.

În cadrul evenimentului au fost oferite sfaturi practice privind modalitatea de aplicare și obținere a finanțării prin intermediul asociației SPIRE.

SPIRE este Asociația Europeană care se angajează să gestioneze și să implementeze Parteneriatul Public-Privat SPIRE. Asociația contribuie la dezvoltarea proceselor industriale inovatoare, 20% din totalul sectorului european de producție în domeniul ocupării forței de muncă și a cifrei de afaceri, și peste 130 de procese industriale și de cercetare.

Misiunea A.SPIRE este de a asigura dezvoltarea tehnologiilor și a celor mai bune practici în toate etapele de producție existente.

Atelierul de informare a fost organizat în cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile (EUSEW), care se desfășoară în perioada 6 – 10 iunie la Chişinău și va culmina cu festivalul SUN Dă-I Fest, alimentat parțial de la energia solară.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților