[ X ]
[ X ]
[ X ]
Adrian Albu, despre votul prin corespondență: Cum va fi asigurată securitatea acestei metode de vot? Se lasă în mod special asemena lacune
11 Martie

Adrian Albu, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), afirmă că implementarea votului prin corespondență va necesita costuri excesive, informează CURENTUL.

Potrivit socialistului, circa 1,2 milioane de lei urmează să fie cheltuiți pentru așa-numitul subsistem de vot alternativ. Mai mult, calculele arată că există zone în care vor fi cheltuiți circa 180 USD de persoană pentru trimiterea documentelor și a rezultatelor votării – doar aceste costuri vor ajunge în total aproximativ 8 milioane USD.

„Și cel mai interesant lucru este cum va fi asigurată securitatea acestei metode de vot? Și dacă vor apărea probleme, alegerile pot fi anulate?”, a menționat deputatul.

Adrian Albu a atras atenția și asupra situației în care la o adresă din străinătate sunt înregistrați șapte alegători. Atât de multe familii din SUA și Canada au câte 7 membri cu drept de vot? În opinia sa, acest lucru indică, de asemenea, că guvernul lasă în mod special asemena lacune pentru a folosi proiectul în avantajul său.

Inapoi la arhiva noutaților