[ X ]
[ X ]
[ X ]
Adrian Albu, candidatul PSRM pentru Chișinău: Vom lansa programul „10 mii +” care prevede alocarea a 10 mii de lei pentru familiile cu mulți copii
24 Octombrie

Candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Adrian Albu, și candidații la funcția de consilier municipal au vorbit în cadrul briefingului de astăzi despre proiectele sociale care au fost deja implementate și care vor fi lansate în municipiu de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Președintele fracțiunii municipale PSRM, candidatul la funcția de consilier municipal, Alexandr Odințov, a amintit că munca activă a fracțiunii PSRM în consiliul municipal a demarat acum 8 ani, când fracțiunea PSRM a obținut 19 mandate de consilier și a început să combată „fărădelegile care se comiteau în primărie în domeniul repartizării terenurilor municipale, a construcțiilor ilegale etc”. În 2019, fracțiunea a primit deja 22 de mandate. ”Datorită sprijinului Socialiștilor, în ultimii patru ani orașul a beneficiat de 1 miliard de lei pentru dezvoltare, au fost implementate un număr mare de Inițiative sociale”, a remarcat candidatul.

Consilierul municipal, candidat în consiliul municipal, Alexandra Tolocico, a vorbit despre proiectele sociale ale socialiștilor realizate cu sprijinul Consiliului Municipal: au fost create servicii și centre multifuncționale pentru copii și persoane cu dizabilități, a fost mărit personalul serviciilor sociale, a crescut numărul beneficiarilor din cadrul programelor: „Echipa mobilă”, „Casa de copii de tip familial”. La inițiativa fracțiunii socialiștilor, anul 2022 a fost declarat Anul lucrătorului medical în mun. Chișinău, dedicat celor care au luptat împotriva Covid-19. În semn de apreciere pentru munca altruistă a lucrătorilor medicali, în centrul orașului va fi creată ”Aleea medicilor”.

Consilierul Municipal, candidatul PSRM, Dinarii Cojocaru, a atras atenția asupra faptului că în ultimii patru ani, cheltuielile bugetare pentru instituțiile medicale au crescut cu 50-100 de milioane de lei. Instituțiile medicale au fost complet reparate sau dotate cu echipamente de laborator, radiologice și de altă natură. „Pentru prima dată la Chișinău, am organizat activitatea în așa fel încât fiecare instituție medicală să dispună fie de un tomograf, fie de un aparat RMN”, a menționat consilierul. De asemenea, socialistul a menționat că la inițiativă și cu sprijinul PSRM cetățenii au beneficiat gratuit de servicii medicale costisitoare.

Adrian Albu a subliniat că programele sociale sunt o prioritate pentru socialiști, iar toate inițiativele demarate în acest domeniu vor continua să fie implementate. Totodată, echipa PSRM va lansa proiecte noi. Este vorba despre programul „10 mii +” care prevede alocarea a 10 mii de lei pentru familiile cu mulți copii. Proiectul ”O mie+” vizează persoanele care au nevoie de sprijin în perioada de iarnă. Vor fi inițiate proiecte de susținere a celor mici – „lapte gratuit până la vârsta de 2 ani”, de susținere a școlarilor – alimentație gratuită pentru elevii din clasele I-IX, a tinerilor – educație și angajare în câmpul muncii, activități pentru reprezentanți generației mai în vârstă.

Inapoi la arhiva noutaților