[ X ]
[ X ]
[ X ]
Adrian Albu: Am sperat să văd ieri o luare de poziție a misiunilor diplomatice în raport cu cenzura impusă de PAS…
31 Octombrie

„Tăcerea ambasadorilor străini la orice fărădelege și abuz al guvernării de la Chișinău îi face complici ai procesului de distrugere accelerată a democrației în Republica Moldova. Am sperat să văd ieri o luare de poziție a misiunilor diplomatice în raport cu cenzura impusă de PAS, mână în mână cu serviciile secrete, care au transformat Moldova într-un stat polițienesc” – a declarat deputatul Adrian Albu, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar al capitalei, informează CURENTUL.

Adrian Albu s-a adresat diplomaților acreditați în țara noastră: „Stimați ambasadori, de ce vă ascundeți după „războiul din Ucraina”, știind foarte bine că închiderea a încă 6 posturi de televiziune și a zeci de portaluri de știri au cu totul alte motive decât cele anunțate public? Oare să nu știți voi că motivele reale sunt o banală preluare a pieței de publicitate a unor oameni apropiați guvernării, ca bugetele din reclamă să meargă doar la mass-media PAS? Oare să nu știți voi că Maia Sandu și PAS au interesul de a închide orice sursă media care arată că în Moldova „Vremurile bune” au ajuns doar la elita din fruntea statului?

Stimați ambasadori, după ce prin tăcerea voastră stimulați acțiunile de încălcare a statului de drept, cât de credibili veți mai fi când veți vorbi din nou despre principii și valori democratice și stat de drept? Cum să vă mai creadă moldovenii când le veți vorbi despre concurență și piață liberă, când acum închideți ochii la un banal atac de tip „raider” asupra pieței de publicitate?

Despre ce fel de alegeri libere și corecte puteți vorbi, când închideți ochii la toate ilegalitățile actualei guvernări?

Domnilor ambasadori, cum ar fi reacționat justiția independentă și societatea civilă în țările voastre, dacă guvernarea ar fi acționat de aceeași manieră ca și PAS?”.

Inapoi la arhiva noutaților