[ X ]
[ X ]
[ X ]
Adresarea Platformei DA către partidele pro-europene: Să spunem NU răului și DA Europei!
12 Octombrie

Platforma Demnitate și Adevăr (DA) s-a adresat partidelor proeuropene – să înțeleagă miza reală a alegerilor locale și să apere „alegerea de a merge în Uniunea Europeană (UE)”.

În cadrul unei conferințe de presă, Victor Chironda, candidatul formațiunii la Primăria capitalei, a constatat că „în ultima perioadă, la adresa Republicii Moldova se desfășoară o „operațiune specială” care țintește furtul țării cu ajutorul unui vot democratic, ce se dorește a părea legitim. În realitate, votul este manipulat prin înșelarea moldovenilor cu candidați care se dau europeni, fără sa declare ca ei sunt instrumentele unor interese străine, potrivnice cu PACEA în Moldova”.

„Cu ajutorul lor se desfășoară prima fază a „operațiunii speciale”, FURTUL alegerilor locale generale. Pentru ei, castigarea acestor alegeri în mod aparent democratic este vitală.  Așa pot sa preia puterea în orașele din Moldova și să o folosească precum o trambulina în alegerile prezidențiale și parlamentare din anii următori. Rusia, împreună cu Plahotniuc și Șor au nevoie de un cal troian care să le aducă votul alegătorilor pro-europeni!”, a menționa el, adăugând: „Ceban este acel om care ar spune orice, doar sa îl credem ca a devenit european peste noapte!”.

Candidatul Platformei DA a îndemnat cetățenii: „La 5 noiembrie, opriți agresiunea hibridă rusă și votati în toată țara pentru pace și liniște în Moldova Europeană. Acest lucru nu înseamnă simple idealuri. Înseamnă șansa noastră de a accesa bani serioși ca să dezvoltăm orașele și satele noastre, unde copii nostri sa se joace și sa trăiască liniștiți, în siguranță. Să aducem investiții.  Oprind azi ofensiva lui Ceban în Chișinău, ne asigurăm că vom avea un Parlament și pro-european și pe viitor. Să înțelegem miza reală a acestor alegeri! Acum ne apărăm alegerea de a merge în Uniunea Europeană! Să spunem NU răului și DA Europei!”.

Inapoi la arhiva noutaților