[ X ]
[ X ]
[ X ]
Adolescentul, care și-a omorât amicul pentru XBox, va sta 10 ani și 6 luni în închisoare
7 Mai

Adolescentul din Orhei, care și-a ucis amicul minor pentru o consolă de jocuri Xbox a fost condamnat la 10 ani și 6 luni închisoare. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura raionului Orhei i-a demonstrat vina pentru două capete de acuzare: tâlhărie și omor intenționat, transmite CURENTUL.

Tragedia a avut loc pe 18 ianuarie 2020, în subsolul unei clădiri nefinisate din orașul Orhei, unde inculpatul, în vârstă de 14 ani, și-a ademenit amicul, cu doi ani mai mic decât el, l-a înjunghiat mortal cu un cuțit, după care i-a sustras din rucsac o consolă Xbox și a plecat, abandonând cadavrul victimei.

În dimineața următoare, inculpatul i-a povestit unui prieten despre cele săvârșite, rugându-l să procure doi saci pentru a ascunde cadavrul, după care a mers cu bunica la biserică. La scurt timp însă a fost reținut de procurori, iar ulterior arestat preventiv, până în prezent fiind în custodia statului.

Potrivit experților, inculpatul a înjunghiat victima de cel puțin 15 ori, iar fiind audiat de procurori și-a recunoscut vina.

Deopotrivă cu pedeapsa închisorii, reprezentantul legal al inculpatului minor a fost obligat să achite în folosul succesorului părții vătămate un prejudiciu moral și material de 410 mii lei, iar încă 9400 de lei pentru cheltuieli judiciare – în folosul statului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților