[ X ]
[ X ]
[ X ]
Admite că va candida la alegerile parlamentare din Moldova! E stabilit în Spania, dar vrea să schimbe R. Moldova: „În 50-60 de ani riscăm să…”
21 Septembrie

Igor Cereteu, stabilit de mai mulți ani în Spania, preşedintele asociaţiei obşteşti «Moldavos en Cataluna», se gândește de ceva timp să candideze pe o circumscripție uninominală pentru Diaspora.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Igor Cereteu ne-a comunicat că se implica din plin, dacă RM ar fi cu adevărat un stat democratic.

„Da, această idee o am în cap de mult timp, dar sunt conștient ca persoana care va fi alesul poporului pe Circumscripția noastră deja se știe cine e. Sa fi fost un stat democratic cu adevărat mă implicam din plin, la noi e alt ceva. Indiferent dacă am sa candidez sau nu voi rămâne fel principiilor mele și voi lupta umăr la umăr alături de cei ce vor cu adevărat binele țării”, ne-a comunicat Igor Cereteu.

De asemenea, Igor Cereteu punctează că, Diaspora trebuie să implice activ în politica din R. Moldova.

„Păcat că oamenii sunt atât de indiferenți de starea în care se află țara, suntem pe cale de dispariție, dacă nu schimbam nimic. În 50-60 de ani riscăm să dispărem ca stat. Părerea mea este că Diaspora trebuie să se implice activ și să nu se oprească doar la acești trei deputați. Sunt de părere că trebuie să creăm un partid politic, un partid creat din oameni capabil care au trăit, studiat în țări democratice cu adevărat. Oameni care își iubesc țara și nu vin în Parlament doar pentru interese proprii, ci pentru a lupta pentru interesele țării. Asta îmi doresc din suflet”, ne-a mai spus Cereteu.

Igor Ceretu consideră că este posibil crearea unui partid al Diasporei, doar că problema ține de frica oamenilor.

„Clar că e posibil, problema cea mai mare este frica, oamenii se tem. Știți cum la noi se înlătură persoanele incomode guvernării.. Prin dosare penale, șantaj etc.”, ne-a mai spus Cereteu.

Precizăm că, Igor Cereteu este fratele Primăriței de Drochia, Nina Cereteu, membră a Partidului politic Partidul Nostru. Dacă ambii vor candida, vor fi, probabil, primii frați ce luptă să ajungă în Parlament în aceeași electorală.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților