Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor (DTSA) Fălești a organizat instruiri cu administratorii și bucătarii-șefi ai unităților de alimentație publică din raioanele Fălești și Glodeni, transmite CURENTUL.
Instrirea s-a axat pe respectarea cerințelor Regulilor specifice de prestare a serviciilor de alimentaţie publică, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1209 din 8 noiembrie 2007, a legii 306 din 30-11-2018 privind siguranța alimentelor, Ghidurilor de bune practici în alimentația publică.
La seminar au participat și reprezentanții Centrelor de Sănătate publică din ambele raioane, care s-au referit la aspecte legate de instruirea igienică a personalului din unitățile date, controlul medical obligatoriu, oportunitățile de prestare a serviciilor de analiză de laborator a apei potabile, bucatelor finite, lavajelor de sanitație.
Instruirea a întrunit 52 de reprezentanți a unităților de alimentație public din localitățile celor două raioane.
Cristina Pendea