[ X ]
[ X ]
[ X ]
Administrația Orhei repară străzile care nu au fost asfaltate niciodată
16 Octombrie

După reconstrucția străzilor centrale din oraș, reprezentanții administrației municipiului Orhei, în frunte cu primarul Ilan Șor, asfaltează și străzile adiacente. Astfel, încă patru astfel de porțiuni de drum au fost date în exploatare după reparație capitală, fiind asfaltate pentru prima dată. În acest mod, administrația locală a reușit, practic, să-și îndeplinească programul privind reparația străzilor prevăzut pentru acest an, transmite CURENTUL.

Potrivit orhei.md, este vorba de patru străzi din cartierul privat din sectorul Lupoaica și anume: strada Parfeonov, Haiducului, Ion Aldea Teodorovici și Mitropolit Dosoftei.

Străzile cu lungimea de un kilometru au fost asfaltate pentru prima dată, fiind utilizate peste 560 de tone de asfalt. De asemenea, au fost instalate bordurile și amenajate peste 40 de intrări în curțile caselor.

În ultimii trei ani, de la preluarea fotoliului de primar, Ilan Șor și echipa sa au reușit să repare mai mult de jumătate din drumurile municipiului, iar în această vară a fost dată în exploatare principala arteră a orașului Orhei, strada Vasile Lupu, care a fost reconstruită și amenajată în timp record. Recent, a fost dat în exploatare și bulevardul Mihai Eminescu, căruia i se mai spune și Champs-Elysees al capitalei culturale a Republicii Moldova.

Pe toate străzile au fost aplicate marcaje rutiere moderne și au fost amenajate treceri pentru pietoni, conform standardelor europene. De asemenea, toate indicatoarele rutiere au fost schimbate. De asemenea, în Orhei a fost reabilitată complet iluminarea stradală și a trotuarelor. În acest mod au fost instalate 3500 de becuri LED, 3.750 de piloni noi și peste 140 de kilometri de cablu.

În anul 2017, în premieră, Primăria Orhei a început reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii, ceea ce permite economisirea banilor care sunt investiți în alte proiecte. În acest scop, va fi procurată și o uzină de producere a asfaltului și pavajului.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților