[ X ]
[ X ]
[ X ]
Administrația Națională Penitenciarelor a prezentat Raportul de activitate pentru 2019
31 Ianuarie

Administrația Națională a Penitenciarelor a prezentat, în cadrul unei ședințe de bilanț, totalurile activității sistemului administrației penitenciare pentru anul 2019 și totodată, au fost stabilite prioritățile de bază pentru anul 2020, transmite CURENTUL.

În cadrul şedinţei au fost audiate rapoartele mai multor şefi de direcții și instituții subordonate ANP. Aceştia, pe lângă succesele înregistrate, au scos în evidenţă carenţele şi obstacolele ce împiedică sau tergiversează îndeplinirea obligaţiunilor funcţionale.

Pe parcursul anului 2019, ANP s-a axat pe efectuarea acțiunilor incluse în Strategia de dezvoltare a sistemului administrației penitenciare pentru anii 2016-2020.

În perioada de referință principalele activități au avut ca scop dezvoltarea infrastructurii pentru asigurarea siguranţei deţinerii; eficientizarea managementului sistemului penitenciar; finisarea lucrărilor de construcții pentru acreditarea subdiviziunilor medicale din instituțiile penitenciare; implementarea proiectelor şi programelor de intervenţie psiho-sociale comune cu ONG-uri, cu scopul reintegrării sociale; prevenirea si combaterea criminalităţii și eradicarea fenomenului subculturii criminale în mediul penitenciar; crearea şi amenajarea în incinta instituţiilor penitenciare a spaţiilor de desfăşurare a şedinţelor de judecată, conform standardelor stabilite.

În contextul subiectelor discutate ministrul justiției a evidențiat importanța funcționării eficiente a sistemului administrației penitenciare în cadrul justiției penale și responsabilitatea pe care o poartă angajații sistemului în activitatea zilnică îndreptată spre sporirea securității societății.

La finalul şedinţei, au fost reiterate prioritățile și instituite obiectivele de perspectivă ce urmează a fi puse în aplicare pe parcursul anului 2020.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților