[ X ]
[ X ]
[ X ]
Administrația de Stat a Drumurilor se pregătește pentru sezonul de iarnă
14 Noiembrie

Pentru întreținerea și administrarea rețelei drumurilor publice naționale, Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” are încheiate contracte de antrepriză cu S.A. „Drumuri” din teritoriu. În scopul menţinerii stării de viabilitate a reţelei de drumuri, au fost întreprinse măsuri de pregătire a drumurilor şi întreprinderilor rutiere pentru activitate în sezonul de iarnă a anilor 2020-2021, transmite CURENTUL.

La executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuire a materialului antiderapant pe drumurile publice se preconizează antrenarea a 511 mașini şi utilaje rutiere (autogredere, buldozere cu șenile, tractoare cu pneuri cu lame, freze de zăpadă, distribuitoare auto, încărcătoare, excavatoare).

Pentru utilizarea suplimentară a tehnicii de deszăpezire și sporirea eficienţei lucrărilor de întreținere a drumurilor publice, S.A. „Drumuri” vor încheia contracte directe cu agenţii economici din teritoriu.

Pentru combaterea lunecuşului pe drumurile publice, sunt pregătite peste 60 mii tone de material antiderapant, dintre care peste 13 mii tone de sare tehnică și peste 21 mii tone de nisip. Materialul antiderapant se va păstra în 39 depozite acoperite.

Pentru monitorizarea şi vizualizarea stării condiţiilor de circulaţie pe timp de iarnă, pe drumurile naționale sunt instalate 32 de camere video (la moment, funcționează 29, 3 fiind în procedură de revizie tehnică). Acestea pot fi accesate AICI.

Vor fi organizate posturi de remorcare pentru unităţile de transport de tonaj mare care se confruntă cu dificultăţi la depăşirea sectoarelor de drum dificile cu declivități majore (10-13%).

Posturile vor fi organizate în preajma tronsoanelor: M1 frontiera cu Romania-Leuşeni-Chişinău-Dubăsari-frontiera cu Ucraina, km 36 (s. Cristeşti); R6 Chişinău-Orhei-Bălţi, km 33-34 (s. Peresecina); R1 Chişinău-Ungheni-frontiera cu România, km 79-80 (s. Corneşti); R3 Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca, km 27 (s. Fundul Galbenei); R8 Edineţ-Otaci-fr. cu Ucraina, km 53-55 (or. Otaci ); R30 Anenii-Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-frontiera cu Ucraina, km 19-20 (s. Troiţa Nouă) și altele în caz de necesitate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților