[ X ]
[ X ]
[ X ]
Administrația Carierei „Micăuți” declară că întreprinderea a devenit ținta unor atacuri ilegale
14 Ianuarie

Administrația Carierei „Micăuți” declară că întreprinderea a devenit ținta unor atacuri ilegale care de fapt urmăresc alte scopuri, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, avocatul Andrei Iosip a declarat că acuzațiile președintelui Comisiei de anchetă privind modul de exploatare a substanțelor minerale utile, Nicolae Ciubuc, sunt nefondate.

„În conferința din 24 decembrie 2020, Nicolae Ciubuc, președintele Comisiei, a acuzat cariera „Micăuți” că își desfășoară ilegal activitatea și în special în lipsa documentelor de posesie a terenurilor pe care se efectuează lucrările. Acțiunile Comisiei sunt o consecință a petiției semnate în adresa mai multor instituții de către Ciobu Dumitru, administratorul companiei „Exstone”, privind presupusele încălcări. Cariera „Micăuți” a devenit ținta unor atacuri ilegale care urmăresc alte scopuri. Din iunie 2020, un grup de persoane, în frunte cu Ciobu Dumitru, desfășoară constant acțiuni de împiedicare a activității. Scopul acestora este de a determina cariera să procure anumite terenuri de la compania „Exstone”, mai exact 3 terenuri de 14 hectare în valoare de 114 mln. lei sau 6.5 mln. euro”, a spus avocatul.

De asemenea, el a menționat că aceste acțiuni sunt susținute și la nivel politic fiind create anumite presiuni asupra mai multor instituții de stat care acuză în mod public cariera că își desfășoară ilegal activitatea.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților