[ X ]
[ X ]
[ X ]
Acuzații în adresa șefului direcției Sănătate din cadrul Primăriei Chișinău: „S-a repartizat pe sine în toate consiliile de administrare a instituțiilor medicale”
1 Noiembrie

Partidul Socialiștilor din republica Moldova (PSRM) susține că a primit multiple adresări și plângeri de la cetățeni, care au trecut prin instituțiile medicale, iar de aceasta se face vinovat şeful Direcţiei Sănatate din cadrul Primăriei Chişinău, Mihai Moldovanu, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul municipal Eugenia Ceban a venit cu mai multe exemple, precum că Mihai Moldovanu nu-și îndeplinește atribuțiile de serviciu, dar și că ar fi implicat în scheme de corupție.

„Avem dispoziția Primarului Dorin Chirtoacă, unde Mihai Moldovanu este numit președintele unui grup de lucru, care urma să elaboreze și să prezinte conceptul strategiei de dezvoltare a sistemului de sănătate pentru anii 2015 – 2020, încă în 2015. Astăzi, în mun. Chișinău nu există nici un proiect de strategie, aprobat de CMC, ce ține de domeniul sănătății. Mai mult decât atât, pentru elaborarea acestei strategii, Moldovanu a plătit la un grup de experți străini aproape un milion de lei”, a precizat consilierul.

Potrivit socialiștilor, un alt caz cu implicarea lui Mihai Moldovanu este faptul că, „într-un proces verbal din data de 17 octombrie 2016, Moldovanu s-a repartizat pe sine în toate consiliile de administrare a instituțiilor medicale”.

„Moldovanu este în toate instituțiile medicale. Nu mai pot lucra conducătorii acestor instituții, fiindcă el trebuie să știe câți bani și unde se dau, el face achiziții. Contractele semnați-le voi și răspundeți pentru ce ați făcut, dar banii se duc la Moldovanu.

Totodată, CMC alocă bani pentru anumite utilaje sau reconstrucții a centrelor medicale, dar lenta o taie Moldovanu. În anii săi de activitate Moldovanu lichidează centrele de stomatologie din asociațiile medicale teritoriale și le centralizează ilegal în Centrul stomatologic de pe strada Negruzzi, etc.. Noi avem exemple concrete de fapte corupte cu implicarea sa”, a punctat Eugenia Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților