[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activitatea „TeleFilm – Chișinău” a fost reluată. În curând vor fi lansate primele documentare
21 Februarie

Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului (IPNA) Compania „Teleradio-Moldova” a lansat un studio de producţie a filmelor documentare, care va funcţiona în cadrul Departamentului „TeleFilm – Chişinău”, transmite CURENTUL.

Astfel, activitatea „TeleFilm – Chişinău”, studio care apăruse odată cu Televiziunea Naţională în anii 1958-1959, a fost reluată. Proiectul este susţinut de partenerii europeni.

Abia redeschis, având o echipă mică la număr, dar compusă din profesioniști, formați pe platourile Televiziunii Naționale, studio „TeleFilm – Chișinău” a pus în valoare deja două idei de filme documentare. Acestea vor fi lansate în scurt timp.

În anul curent echipa își planifică să realizeze zece filme, cel puțin șase vor fi finanțate de UE și Consiliul Europei în cadrul proiectului „Promovarea libertății și pluralismului mass-media în Republica Moldova”.

Studio „TeleFilm – Chișinău” se declară deschis pentru toți oamenii de creație. În special echipa invită la cooperare tinerii jurnaliști care își doresc să facă filme documentare.

„TeleFilm – Chișinău” a fost fondat în anul 1959, fiind o Asociație de creație, producătoare de filme artistice, documentare si filme-concert. De aici s-au lansat în lumea cinematografiei numeroși regizori, scenariști. La „TeleFilm – Chișinău”, în anul 1986, renumitul regizor Emil Loteanu a realizat filmul „Luceafărul”.

Sursa: trm.md

Inapoi la arhiva noutaților