[ X ]
[ X ]
[ X ]
Activist: „Vom organiza în scurt timp un flashmob, care va purta un caracter de presiune pozitivă”
29 Iulie

Activistul Valentin Eșanu, om de afaceri, ex-deținut politic, consideră că este necesar de implementat  o Lege a lustrației, astfel încât încât cei ce au colaborat cu regimul oligarhic să nu mai poată avea acces la funcții publice, informează CURENTUL.

Intr-o postare pe facebook, Eșanu spune că, „Guvernarea regimului oligarhic a lui Vlad Plahotniuc este poate cea mai neagră filă din anii de independență ai Republicii Moldova”.

„Capturarea instituțiilor de stat, delapidarea banilor publici, implementarea celor mai corupte și murdare scheme, preluarea sau distrugerea afacerilor prospere, destine umane sfărâmate etc. – aceasta e doar o scurtă listă a crimelor comise de respectiva guvernare. Criminalii nu trebuie să scape nepedpesiți și aici am în vedere nu doar persoane, ci și Partidul Democrat, care a oferit „acoperișul” instituțional necesar ca aceste crime să poata fi săvârșite. Acest partid trebuie scos în afara legii! De asemenea, avem nevoie de o lege a lustrației, astfel încât cei ce au colaborat cu regimul oligarhic să nu mai poată avea acces la funcții publice. Totodată, se impune accelerarea procesului de destructurare a schemelor corupte care încă mai continuă să alimenteze persoane din PDM și care fac posibilă revanșa oligarhilor. Fără aceste surse financiare obscure, PDM nu va avea nici o șansă de revanșă”, consideră activistul.

În opinia sa, „noua putere acționează în acest sens, dar nu cu forța și viteza necesară”. „Susținem noua guvernare, însă pentru a o face și mai eficientă, și mai rapidă în implementarea proceselor de importanță vitală pentru Moldova, vom organiza în scurt timp un flashmob, care va purta un caracter de presiune pozitivă. Vrem să ajutăm guvernarea și îi îndemnăm pe cei de la putere să apeleze la ajutorul nostru ori de cîte ori va fi necesar. Trebuie să acționăm rapid, altfel Moldova nu se va putea debarasa de consecințele guvernării regimului oligarhic și nu se va putea dezvolta ca un stat modern”, a conchis el.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților